Filipović od mamine tvrtke kupio stan na Trešnjevci, s 24 godine, bez kredita, iznajmljuje ga Saboru, za HDZ-ovce

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL

HDZ-ov Davor Filipović osim političkih, ima i poslovne sposobnosti. Svoje prvo radno iskustvo stekao je u obiteljskoj tvrtki Fimar u periodu od 2004. do 2007. Potom je kraće vrijeme radio kao investicijski analitičar za danas pokojne Provenus Strategije. Od 2008. godine angažiran je na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i to prvo kao asistent i viši asistent, a potom kao docent.

Filipović 2008. kupuje stan od obiteljske tvrtke kojoj je vlasnica njegova majka Kata, za 889.654,71 kunu. Kupio ga je sa svoje 24 godine bez pomoći banke. Stan se nalazi na Trešnjevci, veličine 72.62 metara kvadratnih, piše Index.hr.

U njemu su bili saborski zastupnici Jure Bitunjac (HDZ), Željana Kalaš (HDZ), a sada je u njemu Ante Sanader (HDZ).

I majka iznajmljuje stan Saboru

Obitelj Filipović ima još jedan stan koji se također iznajmljuje Saboru. Njegova majka Kata Filipović, naime, ima u vlasništvu stan od 82 četvorna metra, s balkonom 86 kvadrata, koji Saboru iznajmljuje od 2011.

U njemu je trenutno predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bivši HDZ-ovac, a sada oštri kritičar bivše stranke, a prije njega u stanu su živjeli i SDP-ovci Lidija Bagarić te Damir Mateljan, pisao je Jutarnji list.

Filipovići bez komentara

Kako prenosi Index, pokušali su kontaktirati Filipovića da im objasni kako je financirao kupnju stana sa svoje 24 godine, no on se nije javljao na pozive, jednako kao i i njegova majka, za koju pišu da je prekinula telefonsku vezu nakon predstavljanja.

Za vrijeme zasjedanja Sabora, zastupnici koji su udaljeni 50 kilometara od Zagreba imaju pravo na korištenje smještaja u stanovima za službene potrebe te u unajmljenim garsonijerama i jednosobnim stanovima i to u mjesečnom iznosu do 2500 kuna na ime najma stana, kao i na naknadu režijskih troškova do 500 kuna mjesečno.

Iz Sabora su potvrdili da Filipović iznajmljuje stan te da se od 2013. u njemu nalazi Ante Sanader. Napomenuli su i kako zastupnici stanove pronalaze samostalno.

 

Komentari