FILIPOVIĆ O TOMAŠEVIĆU: ‘Bavi se trivijalnim stvarima…On se sa svojom ekipom vratio u 2007.’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

HDZ-ov zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Davor Filipović gostovao je danas u HTV-ovoj emisiji Studio 4. HDZ-ov zastupnik u Gradskoj skupštini je u emisiji analizirao financijsko stanje u Zagrebu, a govorilo se i o problemu prastare vodovodne infrastrukture.

“Nakon objašnjenja koje smo jučer čuli od gospodina Tomaševića, mislim da svi trebamo biti zabrinuti jer se on sa svojom ekipom vratio još u 2007. godinu tražeći tamo krivca, a mi smo sad u 2021., i mislim da to nijednom našem sugrađaninu s Trešnjevke ne znači apsolutno ništa što se događalo 2007. godine, nego što se treba događati, odnosno kako te probleme riješiti. Moramo čuti od gradonačelnika kako će nešto riješiti, u kojem roku i kojim novcem. Rješenje, što se tiče financiranja, postoji u okviru Europske unije, i tome se trebamo okrenuti”, rekao je Filipović.

“Milijarde su nam na raspolaganju, treba zasukati rukave i dati sve od sebe da to bude čim prije, a to se neće dogoditi na tiskovnim konferencijama koje gradonačelnik Grada Zagreba organizira i tamo naše sugrađane informira koje on to natječaje raspisao, nego koji je projekt napravio, kada će ga napraviti i kako. Jeste li ikad čuli da netko tko vodi ozbiljan veliki sustav da organizira press konferencije i da je glavna tema raspisan je natječaj? To su trivijalne stari, naši građani očekuju konkretne projekte i rješenja koja za sad izostaju”, dodaje Filipović.

Filipović je podsjetio da država cijelo vrijeme uskače u pomoć Zagrebu prvenstveno kroz beskamatne pozajmice.

“Prvo 302 milijuna kuna koji su odgođeni za plaćanje u sljedećoj godini. Jučer je vlada donijela odluku s pozajmicom od 150 milijuna kuna čime jasno daje do znanja da čvrsto stoji iza svih naših sugrađana. Važno se okrenuti europskim novcima jer trenutno stanje proračuna grada Zagreba ne omogućava da se ide u nekakva daljnja zaduženja jer se sad proračun nalazi u velikim problemima, a izostaje znanje i volja gradonačelnika da se napravi radikalan zaokret u upravljanju gradskim financijama”, kaže Filipović.

Filipović smatra kako će navedenih 150 milijuna kuna biti potrošeno za likvidnost Zagreba.

“Grad Zagreb ima ozbiljnih problema s likvidnošću, novac će ići i za plaće, i za operativno poslovanje grada. Da bi grad uopće mogao funkcionirati, ponovno je vlada Republike Hrvatske, odnosno premijer Plenković donio odluku da 150 milijuna kuna beskamatne pozajmice da našem gradu. Što se tiče europskih projekata, oni se moraju pripremiti, osigurana su izdašna sredstva iz Nacionalnog plana za oporavak, prema tome tu moramo dati maksimum kao grad i očekujemo od gradonačelnika da nešto po tome pitanju predloži”, naglasio je Filipović.

Komentari