Facebookom se danima šire navodi da je medicinska sestra iz Splita (34) umrla nakon boostera, sada se oglasio ravnatelj KBC-a

Screenshot

Internetom su proteklih dana eksplodirale objave kako je 34-godišnja medicinska sestra iz KBC-a Split preminula nakon booster doze cjepiva protiv Covida.

Kako piše Index.hr te objave su nepotkrijepljene i nepotvrđene, ali ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović tijekom jutra nije odgovarao na njihove upite, te je na medijskoj konferenciji izjavio kako u ovom tragičnom slučaju nije poznata veza između cijepljenja i smrti medicinske sestre.

“Ono koliko je nama poznato, ne možemo reći da postoji veza između cijepljenja i tog tragičnog događaja. Prema onoj analizi koju smo mi dosad napravili, ne postoji povezanost. Ta osoba je preminula, ali ne možemo ju dovesti u vezu s cijepljenjem”, komentirao je Meštrović.

Index.hr je također kontaktirao Hrvatsku agenciju za lijekove i medicinske proizvode (Halmed) koji su rekli kako nisu zaprimili prijavu vezanu uz ovaj slučaj.

“Organizacija i provedba cijepljenja u nadležnosti su Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stoga HALMED ne raspolaže informacijama o osobama koje su primile cjepivo. Možemo Vam potvrditi da je u RH prijava sa smrtnim ishodom 33-godišnjaka iz Siska zasad jedina prijava u kojoj je zaključena vjerojatna povezanost s primjenom cjepiva”, rekao je HALMED Indexu.

“Dodatno podsjećamo da, uz zdravstvene radnike, svaki građanin može izravno HALMED-u prijaviti svaku sumnju na nuspojavu lijeka/cjepiva u slučaju da smatra da ju je iskusio. Jednako tako, u slučaju sumnje u nuspojavu sa smrtnim ishodom, osim zdravstvenih radnika, prijavu može uputiti i sam član obitelji preminule osobe”, ponovili su iz HALMED-a.

Podsjetimo, nepotkrijepljene objave na društvenim mrežama navode kako se sestra nakon nekog vremena od cijepljenja. U bolnici joj je, nastavljaju ti navodi, nakon čega su je priključili na respirator te je preminula.


Komentari