Fabris Peruško smijenio Irenu Weber, no ona ipak ostaje na poziciji

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Fabris Peruško jutros je na telefonskoj sjednici odbora direktora smijenio svoju zamjenicu Irenu Weber. Njegov su prijedlog podržali predstavnici vlasnika u tijelu, ali odluka nije bila jednoglasna, piše Večernji list. Očekuje se službeno priopćenje iz Fortenove kojim će se potvrditi ova informacija, ali i obrazložiti što je pozadina ovakvog poteza.

Irena Weber i dalje ostaje na poziciji zamjenice Izvanrednog povjerenika Agrokora, na koju ju je imenovao Trgovački sud na prijedlog Vlade, a to znači da će i dalje biti zadužena za prijenos imovine Agrokora na Fortenovu pri čemu je svakako najviše posla ostalo na integriranju Mercatora u sustav Fortenove.

“Na sjednici Upravnog odbora Fortenova grupe održanoj danas donesena je odluka o opozivu Irene Weber s mjesta izvršne direktorice u Fortenova grupi te Weber prestaje obnašati dužnosti u Fortenova grupi”, navodi se u priopćenju, u kojem se ne iznose razlozi opoziva Irene Weber.

Glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško u priopćenju je zahvalio Weber na iznimnom doprinosu koji je dala postizanju nagodbe vjerovnika Agrokora i formiranju Fortenova grupe, kao zamjenica izvanrednog povjerenika i kao izvršna direktorica u novoj kompaniji.

“Irena Weber je podnijela velik dio tereta izuzetno teškog procesa zaključenja postupka izvanredne uprave u Agrokoru te je znatno doprinijela njegovom uspjehu. Također, odigrala je važnu ulogu u ustroju i organizaciji Fortenova grupe. Na tome joj u svoje osobno ime, kao i u ime svih ključnih dionika iskreno zahvaljujem, a u ime Upravnog odbora želim joj puno uspjeha u daljnjem radu”, izjavio je Peruško.

Komentari