‘Evo ekonomičnog i praktičnog rješenja koji ne služi punjenju džepova političara i njihovih kumova’

Foto: varazdinski.hr

Gradonačelnik Novske Marin Piletić pisao je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i predložio da skupa izgrade postrojenje za obradu odvojeno prikupljenog zagrebačkog biootpada u 150 km udaljenoj Novskoj, kažu iz “Udruge ovršni”.

“I dok su pri ruci ekonomična i napredna rješenja tehnologije koje ne zagađuju okoliš, mi biramo ona najprofitabilnija za punjenje džepova političarima i njihovim kumovima. Ne biramo mi, jasno, biraju oni. Nas nitko ništa ne pita, ali to smo dijelom i sami krivi. Više no očito je da se moramo pobrinuti sami za sebe,za svoj okoliš i sve ono što nas okružuje i djeluje na naše zdravlje,na našu djecu,životinje i biljke” nastavljaju u priopćenju.


Iz navedenih razloga smatraju da je nužno da se građani organiziraju i suprostave gradnji kompostane i “dodatnom trovanju i zagađivanju” za koje tvrde da će biti skupo plaćeno.

“Imamo rješenje koje je dobro ostalim zemljama svijeta, rješenje koje je osmislio naš čovjek, i to ne bilo kakvo rješenje, već ekonomično i praktično”, poručuju iz udruge.


Slobodna Hrvatska je okupila priznate stručnjake čiji projekti su zaživjeli u mnogim zemljama, od daleke Indije, koja je tako riješila ogroman problem zbrinjavanja otpada i pretvaranja istog u nešto korisno, do nekih europskih zemalja, primjerice Austrije. 


Komentari

loading...