Električni autići koje je ZET platio 2,5 milijuna kuna zaradili – 4 tisuće kuna

Foto: ZET

ZET je prije nešto manje od godinu dana nabavio 12 malih električnih golf vozila za prijevoz putnika, točnije prijevoz turista, a sad su dali podatak o ukupnom broju prodanih karata za vožnju navedenim vozilima.

Kako doznaje Večernji list, riječ je o nešto manje od 400 karata, što znači da je 12 “e-city tour vozila” svaki dan po centru metropole vozilo jednog putnika. Kada uzmemo u obzir da je cijena vožnje 10 kuna dolazimo do podatka o “zaradi” od četiri tisuće kuna. Vrlo racionalno obzirom da je nabavka istih koštala nešto više od 2,5 milijuna kuna.

Kako kažu u ZET-u, nisu ipak vozila kružila Donjim i Gornjim gradom baš svaki dan “jer ne voze u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta” ili, još bolje, zbog “čestih posebnih regulacija prometa u užem gradskom središtu kao što su sportska, kulturna i ostala događanja”.

“Uvođenjem elektrovozila dodatno je obogaćena turistička ponuda Zagreba, što nam potvrđuju pohvale i pozitivni komentari brojnih gostiju”, opisuju u ZET-u. Kažu i da su napravili analize pa će se sad autići malo više upogoniti.

“Nakon dosadašnje evaluacije turističkih linija u tehničkom smislu, stvoreni su preduvjeti za intenziviranje usluge počevši od Adventa, dok se tijekom 2020. godine očekuje i dodatan razvoj usluge te povezivanje, odnosno integracija s našim ostalim turističkim linijama”, ističu u ZET-u, iz kojeg su nas upozorili i da 12 autića od lanjskog prosinca vozi samo Donjim gradom, dok Gornjim prometuju od srpnja, a Jarunom od “nedavno”.

Komentari