EKSKLUZIVNO Za novu ultramodernu zgradu na Kegliću već 1200 upita, ali cijena ipak još nije formirana, evo zašto

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Potražnja za novogradnjom u posljednjih nekoliko godina, veća je nego ikada. Na području nekadašnje tvornice Kamensko kraj Keglića, radovi su u punom jeku. Naime, upravo će se tamo nalaziti novi projekt Alfa stan grupe čiji su vlasnici Dean Šparavec i Mate Mustapić.

Riječ o firmi koja gotovo dva desetljeća gradi stambeno poslovne objekte, a njihov prvi završeni projekt 2008. godine su dva objekta u Vrisničkoj ulici na Jarunu, stambeno poslovne namjene. Nakon toga, uslijedila je gradnja stambeno poslovne zgrade na Knežiji, a 2014. godine u Jaruščici. Alfa stan grupa stoji i iza velikog projekta na Jordanovcu. Riječ je o kompleksu od četiri vile sa po tri stana okupljene oko zajedničkog dvorišta. Bili su zaduženi i za stambeni blok u Cvjetnom naselju.

Iako se u pojedinim medijima pojavila informacija da je cijena kvadrata budućih stanova na Kegliću oko 5.000 eura, iz Alfa stan grupe službeno još ne izlaze s konkretnim cijenama. Otkrili su nam i detalje kako napreduje projekt.

O projektu na području bivše tvornice Kamensko

“Trenutno smo u procesu radova na uklanjanju postojećeg objekta čija se finalizacija planira prije kraja 2021. kao preduvjeta za početak same izgradnje. Čitav projekt, potom, trebao bi biti gotov krajem 2024. Radi se o jednom od tehnološki najnaprednijih stambeno-poslovnih kompleksa u Zagrebu, što se ogleda kako u metodama korištenima prilikom pripreme i gradnje objekta, tako i oblikovanju životnih i poslovnih prostora”, poručuju iz Alfa stan grupe.

Nastavak je ovo realizacija kvalitetnih projekata Alfa stan grupe nakon izgradnje modernih „pametnih“ stanova na Jordanovcu i Veslačkoj ulici, kao i onog u Bužanovoj ulici koji je pred samom finalizacijom.

U planu izgradnja 135 stanova

“Projekt je dizajnirao nagrađivani hrvatski arhitekt Hrvoje Njirić iz ureda Njirić plus arhitekti vodeći računa o njegovoj funkciji, javnome prostoru, kao i svjetskim arhitektonskim trendovima. Podijeljen je u više nadzemnih volumena te uključuje poslovni i stambeni dio u sklopu kojeg se planira 135 stanova”, objašnjavaju i otkrivaju koji su prateći sadržaji predviđeni u sklopu projekta.

“Namjera je da budući kompleks služi i kao mjesto okupljanja postojeće i tek dolazeće zajednice, zbog čega je predviđen i prostran središnji trg koji povezuje Reljkovićevu i Čanićevu ulicu. Uključivat će i zelene površine koje će korespondirati s već ozelenjenim okruženjem obližnjeg parka”, poručuju.

Već 1200 zainteresiranih, a cijena je nepoznanica

Iako službena prodaja još nije započela, iz Alfa stan grupe kažu kako već sad imaju listu čekanja.

“Stanovi će biti useljivi nakon završetka projekta i ishođenja uporabne dozvole, odnosno krajem 2024. Službena prodaja još nije započela iako je interes zaista velik te smo do sada zabilježili 1200 zainteresiranih na listi čekanja. Takav odaziv možemo pripisati kako općenito velikoj potražnji za novogradnjom u Zagrebu, tako i suvremenosti naših dosadašnjih projekata”, kažu.

Na pitanje o cijeni otkrili su sljedeće:

“Lokacija je još jedna značajna pogodnost kompleksa jer se radi o samome centru grada koji je, k tome, prometno sjecište. Cijena još uvijek nije formirana zbog tržišnih okolnosti. Inače, čitav projekt dodatno i detaljnije predstavit ćemo javnosti tijekom iduće godine”, zaključuju iz Alfa stan grupe.


Komentari