EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO! GUP NIJE PROŠAO: Ministarstvo ponovo odbacilo Bandićev prijedlog izmjena!

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Izmjene Generalnog urbanističkog plana, oko kojeg se već mjesecima lome koplja, ponovo su dobile ‘crveno svjetlo’ od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Jednostavnije rečeno, ministarstvo je ponovo odbacilo Bandićeve izmjene GUP-a.

Kako doznajemo iz bliskih gradskih izvora, razlog je taj što se grad ponovo ‘oglušio’ na određene izmjene GUP-a, za koje je ministarstvo tražilo da se promjene, odnosno usuglase sa zakonom. Navodno su ponovo u pitanju ključni gradski projekti, zbog kojih se i mijenja Generalni urbanistički plan, a koje niti ovog puta nisu bile uređene u skladu sa zakonom.

“Nakon izvršenog uvida u dostavljenu dokumentaciju i elaborat GUP-a, vidljivo je da isti treba dopuniti. Iako je nakon provedene ponovne javne rasprave o GUP-u zaprimljen dorađen elaborat, prema dopisu Ministarstva isti treba dodatno doraditi”, stoji u odluci Ministarstva.

Gradske četvrti protiv izmjene GUP-a

Osim oporbe i nezadovoljnih građana, izmjeni GUP-a protivi se i većina Gradskih četvrti grada Zagreba. Od njih ukupno 17, 11 ih je glasalo protiv GUP-a, samo četiri su ga prihvatili, pri čemu jedno samo uvjetno.

Iako je zagrebački gradonačelnik ‘majstor’ u provođenju svojih nauma, ovo bi ga moglo koštati velikih poslova, konkretnije Zagrebačkog Manhattna, a zbog kojeg se načelno i mijenja GUP.


Komentari