Dva Hercegovca u borbi za Zagreb? Raspudić o Bandiću: ‘Boris Malešević mu je smislio jako loš slogan’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić komentirao je u Newsroomu N1 televizije aktualne političke događaje iz pitanja oko epidemioloških mjera, ali prije svega, opisao je kako se oporavio od koronavirusa.

“Četiri tjedna sam izbivao iz javnosti, dva tjedna sam bio bolestan, a trebalo mi je još dva tjedna oporavka od upale pluća da dođem u relativno fit stanje, evo, da mogu gostovati tu. Napomenut ću da sam 45-godišnjak, koji je nepušač koji se bavi sportom, izvrsnog zdravlja”, kazao  je Raspudić.

Rekao je da su se on i supruga zatvorili čim je ona, nakon prvih njenih simptoma, ispala pozitivna na testu. Ona je, rekao je, tek dva dana imala samo blage simptome. Ali on:

 “Najprije bol u donjem dijelu leđa i temperatura 37,2°C, što je trajalo neka tri, četiri dana. Onda je krenula visoka temperatura, 39°C, 39,5°C. Disao sam normalno, nisam imao problema s plućima, a upute su takve da ako imate dva dana visoku temperaturu i kratak dah ili pritisak na plućima, da se javite na Hitnu. Šesti dan te visoke temperature počeo sam kašljati i osjetio sam probleme s plućima.”

Zato je morao na slikanje pluća i na vađenje krvi na “Franu Mihaljeviću”.

“Zadržali su me, pet dana sam bio u bolnici i primao sam blagi kisik, dvije litre. Nakon pet dana sam otpušten i, evo, trebalo mi je još dva tjedna da se koliko, toliko oporavim”, kazao je i dodao:

“Napomenut ću da mi je cimer u sobi također bio fit, nepušač, u 40-im godinama.”

Rekao je da u bolnici nije vidio nikakav kaos, da je sve jako dobro funkcioniralo, da je postupanje osoblja, s njim “u jako lošem stanju”, bilo izvrsno.

“Situacija je ozbiljna, teška i tiče se svih nas. Međutim, prisjetit ćemo se da je koncem petog mjeseca premijer Plenković slavodobitno izjavio: ‘Pobijedili smo Covid-19!’ ‘Ova Vlada’, naglasio je, ‘pobijedila je covid-19!’”, komentirao je Raspudić aktualno stanje s covidom:

“Ne možete si uzimati zasluge kad situacija s koronom ide dobro, a danas, kad ide loše, da je krivnja na građanima.”

Za stanje u KB Dubrava rekao je da je problem to što se u Zagrebu slijedi “taj kineski i talijanski model”:

“Samo Kina i Italija su išle, koliko mi je poznato, za tim da se jedna bolnica u velikom gradu specijalizira za koronavirus, sve druge europske zemlje išle su za tim da imaju covid odjel. To je dovelo do preopterećenosti KB Dubrava.”

Ususret lokalnim izborima, rekao je da ne može niti potvrditi niti opovrgnuti hoće li on biti kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba, i to, kako je rekao, zato što s procesom idu od najniže razine odbora stranke po četvrtima naviše. Komentirao je, pak, predizbornu strategiju Milana Bandića:

“Mislim da je Bandićeva kampanja jako promašena, da mu je Boris Malešević smislio jako loš slogan.”

“Slogan mu je: ‘Neumoran’, bolje bi mu stajao slogan na majici: ‘Preumoran’. Jako loše fizički izgleda, nema glasa”, kazao je Raspudić.

Rekao je da nije dobro promovirati rad od jutra do mraka 365 dana u godini, posebno ne na tako odgovornoj funkciji, zato što, posebno zbog odgovornosti funkcije, čovjek mora biti odmoran, koncentriran, svjež. A ako se ne stigne sav posao, da za to služe pomoćnici.

Komentari

loading...