DUKATE ZA KANTE: Pogledajte koliko koštaju nove Bandićeve kante za smeće postavljene u gradskim parkovima

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Sredinom travnja zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prezentirao je nove zelene samostojeće kante za sitni otpad s grbom Zagreba koje su zamijenile stare drvene koševe, javlja 24 sata.

Zamjena starih kanti novima i ne bi bila neka vijest da ponovo nije u pitanju cijena. Gradonačelnik je rekao kako je osigurano ukupno 15.500 novih košarica, od čega je 14.000 samostojećih za sitni otpad, 500 zidnih košarica te 1000  košarica za zbrinjavanje životinjskih fekalija, a za cijeli je projekt izdvojeno je 35 milijuna kuna.

Danas se Facebookom proširila objava stranice “SOS strah od slobode”, na kojoj su objavili kako je tvrtka Kova d.o.o. kao jedini ponuđač za više od 52 milijuna kuna dobila narudžbu za isporuku 14.000 cilindara obujma od 35 i 50 litara. Što znači da je prosječna cijena po komadu ovakve kante viša od 3700 kuna.

“Tijekom 2017. i 2018. godine podružnica Čistoća realizirala je oko 21,000.000 kn za investicije koje su vezane uz spremnike za odvojeno prikupljanje otpada. Tijekom 2019. godine planiramo da će se ukupno realizirati 40,000.000 kn za investicije vezane uz spremnike za odvojeno prikupljanje otpada”, priopćili su iz Zagrebačkog holdinga ne navodeći pojedinačne cijene niti litraže kanti.


“Trenutačno važeće okvirne sporazume po kojima možemo nabavljati spremnike nakon provedenih javnih natječaja imamo s tvrtkama Gradatin d.o.o., Vodoskok d.d., ESE GmbH, Industrooprema d.o.o., Kova d.o.o., Tehnix d.o.o., STP d.o.o.. Nove spremnike nabavljamo sukladno operativnim potrebama i mogućnostima za masovnu podjelu, kao i radi redovnog održavanja, zamjena i slično”, dodaju u Holdingu.

Postavlja se pitanje kako je nastala ova razlika od oko 17 milijuna kuna. Samo je na Trgu Petra Krešimira IV. postavljeno je čak 27 novih metalnih koševa za otpad. Nove kante se postavljaju diljem grada, ali nitko ne navodi konkretne podatke koliko točno komada je naručeno, po kojoj jediničnoj cijeni, od koliko litara i koliko to ukupno košta.

 

Komentari

loading...