Dubrava i Jastrebarsko dragovoljno predali nekoliko komada oružja i streljiva

Foto: PU zagrebačka

Na području III. policijske postaje Zagreb i Policijske postaje Jastrebarsko, provedene su preventivne akcije u sklopu intenziviranja kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Akcija je provedena u rujnu i listopadu.

Suradnja je to policije s lokalnim medijima, udrugama branitelja i lovačkim udrugama, a rezultirala je time da se na području Dubrave i Jastrebarskog dragovoljno predala jedna automatska puška, jedan pištolj, tri ručne bombe, dva upaljača za ručnu bombu, 350 komada raznog streljiva te više dijelova oružja i dijelova za minskoeksplozivne naprave.

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ nastavlja se i na području cijele Republike Hrvatske, u kojoj svi građani imaju zakonsku mogućnost dragovoljne predaje oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava koje nelegalno posjeduju, bez zakonskih sankcija, anonimno i diskretno, isključivo pozivom na broj telefona 192.

Cilj kampanje je potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima, poručuju iz MUP-a.

Komentari