Državni službenici od sutra rade od kuće ili u timovima, no postoje i oni koji će morati dolaziti na posao

Pixabay

Nova uputa o radu stigla je iz Ministarstva pravosuđa i uprave. Po njoj će se u određenim slučajevima dijelu zaposlenika u državnoj upravi dati mogućnost rada od kuće.

Predviđena je mogućnost rada od kuće samo za pojedine ustrojstvene jedinice ili službenike, u razdoblju koje odredi čelnik tijela, ako postoje opravdani razlozi ili pak kombinacija rada od kuće i na poslu.

Jedan od predviđenih načina je i rad od kuće u timovima koji će se izmjenjivati te rad od kuće službenika kojima se u radnom prostoru ne može osigurati potrebna fizička udaljenost čak ni preraspodjelom uredskog prostora ili radom u smjenama.

Od kuće pak ne mogu raditi oni koji rukovode s povjerljivim dokumentima ili rade poslove za koje nije moguće osigurati uvjete.

Rad od kuće može se odobriti primjerice službenicima u samoizolaciji, roditeljima i skrbnicima djece s teškoćama u razvoju ili službenicima s kroničnim bolestima.

Na snazi također ostaju ranije odluke o imenovanju koordinatora, nošenju maski, mjerenju temperature, smanjenju sastanaka i fizičkih kontakata.

Cijelu uputu pročitajte ovdje.


Komentari