Državna agencija poziva na oprez: Ne poslujte s ovim tvrtkama

Ilustracija

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) upozorila je ulagače da ne posluju s društvima Libra Markets i Global Markets, jer ona nemaju dozvolu za rad u Hrvatskoj.

Prema informacijama dostupnima Hanfi, postoji mogućnost da prodajni zastupnici te dvije tvrtke kontaktiraju građane i nude usluge trgovanja ugovorima za razlike.

Riječ je o društvima koja nemaju dozvolu za rad na području RH i ne nalaze se na popisu pružatelja investicijskih usluga iz drugih država-članica Europske unije, kažu u Hanfi te dodaju da na internetskim stranicama tih društava trenutačno nema informacija na hrvatskom jeziku, no Hanfa preventivno poziva potencijalne ulagatelje s područja Republike Hrvatske da se s njima ne upuštaju u poslovni odnos.

U Hanfi navode da su ugovori za razlike ili CFD-ovi kompleksni financijski proizvodi čije karakteristike mali ulagatelji često ne razumiju. Upozoravaju da su troškovi i naknade povezane s trgovanjem CFD-ovima vrlo složene strukture i karakterizira ih nedostatak transparentnosti.

Podsjećaju da je Hanfa 25. srpnja ove godine donijela odluku o trajnom ograničenju stavljanja na tržište, distribucije i prodaje CFD-ova malim ulagateljima.


Komentari

loading...
-->