DRUGA STRANA PRIČE! Uhićeni torcidaš se brani: ‘Mislili smo da su našu kolonu presreli i napali Boysi’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/Dalmatinski portal

U neredima na odmorištu Desinec na autocesti Zagreb – Split četiri osobe su ranjene iz vatrenog oružja, 35 ih je ozlijeđeno među kojima i 21 policajac dok ih je 44 uhićeno.

Neki od uhićenih tvrde da su neopravdano privedeni jer u napadu nisu sudjelovali. Dodaju da su bili u prvoj trećini kolone na autocesti, a iz vozila su izašli da vide zbog čega se stoji.

“Nastao je opći metež, dimilo se i urlalo, a kad je policija zapucala prestravili smo se i pokušali pobjeći, ali su nas nedugo nakon toga, policajci koji su pješice došli s autoceste, opkolili i polegli na tlo uz ogradu”, rekao je jedan od uhićenih.

Negirao je i da ima saznanja o eventualnim orkestriranom napadu na policiju.

“Znate što sam ja prvo pomislio? Da su našu kolonu presreli i napali Boysi, eto to vam je prava istina”, rekao je navijač, piše Jutarnji list.

Prije izbijanja nereda u praćenoj koloni bila su dva autobusa, 18 kombija i 104 osobna vozila s 1500 navijača.

Milina: ‘Policajci su morali upotrijebiti vatreno oružje’

Ranije tijekom dana o napadu navijača govorio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

“Policija uvijek ulaže velike napore sa svim dionicima javnog okupljanja, posebice kada je riječ o nogometu i visoko rizičnim utakmicama. A derbiji su uvijek visoko rizične utakmice od samostalnosti Republike Hrvatske”, izjavio je i dodao da je policija utakmici pristupila ozbiljno te da su angažirali dovoljan broj snaga. Ističe i da napadi na policijske službenike nikome ne donose dobro kao i da nitko nije očekivao da će doći do takvog napada.

“Policajci su bili prisiljeni reagirati, pa čak su morali upotrijebiti vatreno oružje, jer su i oni samo bili ugroženi”, kaže Milina.


Komentari