Dražen Barišić planira izgradnju nove prometnice: ‘Moramo ‘ohumaniti’ ovaj dio našeg grada’

Wikipedia

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić otkrio je svojim sugrađanima ideju koju planiraju realizirati. Naime, prilikom obilaska gradske četvrti Podbrežnica, izjavio je kako razmišljaju o izgradnji jedne nove prometnice kako bi kvart još bolje bio povezan sa središtem grada.

“Kada govorimo o Podbrežnici, da to tako kažem, moramo ‘ohumaniti’ ovaj dio našeg grada na način da ga što bolje povežemo sa Velikom Goricom, odnosno sa središtem grada i svim sadržajima koji se tamo nalaze; prvenstveno školama, Domom zdravlja, bazenom, sportskim sadržajima kao i svim ostalim komercijalnim sadržajima, a to planiramo uraditi kroz napore produžetka Zadarske ulice“, otkrio je gradonačelnik.

Kako je dodao gradonačelnik Barišić, u planu je za iduću godinu da se što prije napravi otkup zemljišta i da se izgradi ta ulica kako bi se iza Gradskog groblja omogućila komunikacija prema Ulici Jurja Dobrile sve dok jednog dana ne dođe do realizacije dvosmjerne Zagrebačke ulice gdje će, kako je kazao, onda i sa te strane biti omogućena komunikacija, piše vgdanas.

“Na taj način bi zaokružili, odnosno preskočili Gradsko groblje i u potpunosti spojili naše groblje s gradom Velikom Goricom”, zaključio je gradonačelnik.

Komentari