DRAMA U ZAGREBAČKOM HDZ-U: Iz utrke se povukao Kujundžić, jedna stvar je presudila!

Foto: Pixsell

Bliže se unutarstranački izbori, a u HDZ-u je nikad napetije. Iz utrke za zagrebačku organizaciju povukao se akademski kipar Ivan Kujundžić. Putem svog Facebook profila otkrio je da odustaje od kandidature, a priložio je i otvoreno pismo šefu stranke i premijeru Andreju Plenkoviću i pozvao ga na “preuzimanje glavne uloge odabira ukupnog tima koji je u neprepoznatljivosti članstvu i simpatizerima poražen do nogu”.

“Kap koja je ovdje prelila čašu mog strpljenja i natjerala me na razmišljanje i odluku o napuštanju i izlasku iz ovog izbornog procesa, a zapravo cirkusa, podmukla je opstrukcija i utjecaj najniže vrste očitovan u institucionalnom agitpropu političkih elita, naličja duboke države”, napisao je Kujundžić.

Očigledno jest da mu smeta naklonost premijera aktualnom predsjedniku zagrebačke organizacije Mislavu Hermanu koji se kandidirao za novi mandat. U Hermanovom timu su i dva aktualna ministra- Nikolina Brnjac i Josip Aladrović.

“Nažalost, od samog procesa umjesto tehničkih priprema vodi se providno zastrašivanje i pogodovanje za jedan tim, i to najbezočnije po našim organizacijama, kako po službenim stranicama gradskih, područnih ili zajednica tako i po sastancima bilo koje vrste. Poseban vrhunac je utjecaj na mladež, koja je jedna od najbitnijih naših zajednica, koju se dugi niz godina zlorabi, pretvarajući je u glasačku mašineriju, zatirući joj bilo kakvu misao ili slobodarski duh. Tako im se slučajno ili namjerno brani druženje s drugim kandidatima pa i sa mnom”, upozorava Kujundžić.

Navodno ga je pogodilo jer mu se na tribini koju je organizirao za stranačku mladež nije pojavio baš nitko, doznaje Večernji.

S obzirom na to da je Kujundžić odustao, u borbi za vodstvo HDZ-a u glavnom gradu Hrvatske, ostali su Pavo Kostopeč i spomenuti Mislav Herman. Kostopeč je kratko komentirao Kujundžićevo povlačenje.

„To nije dobro jer je očito kod njega postojala ozbiljna namjera, ne samo za kampanju nego i za pobjedu. Odustajanje upućuje na to da postoje određena ograničenja koja u budućnosti moramo otkloniti“, kaže Kostopeč.


Komentari