Drama u Karlovcu: Ukrao sok i čokoladice pa mu prijeti kazna do 10 godina zatvora

Ilustracija: pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 26-godišnjaka iz Draganića zbog krađe u trgovačkom centru Spar, javlja KAportal. Mladić je prošle godine ušao u trgovinu s dvije nepoznate osobe te otuđio četiri čokoladice Snickers, dva Kinder Buena te dvije Orangine. Vrijednost ukradene robe nije velika, 83 kuna, ali situacija je pogoršala činjenica da je zaštitarku, u pokušaju bijega, gurnuo te se to automastki smatra razbojničkom krađom.

Videomaterijali su poslužili kao dokazni materijal, a muškarcu prijeti ozbiljna kazna. Naime, članak zakona po kojem ga terete propisuje da “tko je zatečen pri počinjenju krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrži, uporabi silu protiv neke osobe ili prijetnju da će izravno napasti na njezin život ili tijelo, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina”, prenosi KAportal.

SLIJED DOGAĐAJA

Zaštitarka je izjavila da je kobnoga dana vidjela kako “u trgovinu ulaze tri osobe romske nacionalnosti, pa je pretpostavila da bi moglo biti problema. Zato je obratila pažnju na njihov ponašanje i ubrzo otkrila putem videonadzora kako u jakne stavljaju razne predmete”. Na izlazu je zaustavila jednog od njih i rekla mu da vrati ukradenu robu te da mu se ništa neće dogoditi. On ju je snažno odgurnuo i prošao dalje. Krenula je za njim i opet ga zaustavila van trgovačkog centra. On ju je primo za ruke i opet snažno odgurnuo, te otišao, javlja KAportal.

Komentari