DRAMA U ILICI! Poznatoj novinarki lopov istrgnuo torbicu iz ruke: ‘Još sam u šoku’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nažalost, đeparanje u Zagrebu sve je češći oblik krađe, zbog čega mještani paze na svoje torbe kao nikada do sada. Toga je svjesna i Anita Malenica, poznata novinarka i članica Vijeća za elektroničke medije, koja su četvrtka u poslijepodnevnim satima našla na meti lopova. Malenica je parkirala automobil u blizini kazališta Kerempuh, a prava drama započela kada je razgledavala izloge u Ilici.

“Još sam u šoku. Bila je to drama prije komedije. Umjesto premijernog gledanja ‘Hrvatski put ka sreći’ Bobe Jelčića u Kerempuhu, završila sam u I. policijskoj postaji kao žrtva krađe. S leđa mi se zaletio muškarac, star između 40 i 50 godina, te mi je istrgnuo iz ruku malu šljašteću zlatnu torbicu iz Zare koju sam dobila na poklon”, izjavila je za Jutarnji.

Lopov joj i polomio crveni kišobran, a Malenica je usprkos visokim potpeticama trčala za njim vičući “Vrati mi mobitel”. Na sreću, u pomoć joj je priskočio mladi Britanac i još trojica mladića koji su uspjeli sustići lopova. Iako joj je torbica vraćena, novinarka je shvatila da mobitela nema, no dvije studentice su obavijestile policiju kako su pronašle mobitel.

Policija je došlo vrlo brzo, a osim mobitel u torbici su se nalazili i svi dokumenti novinarke, 200 kuna, kao i ključ od auta. Počinitelj nije imao ni svoje dokumente, no ono što je Malenica primijetila jest da je vrlo dobro odjeven, počevši od Adidas tenisica najnovijeg modela. Kasnije su utvrdili da je počinitelj s Kosova, a kod sebe je imao i škare.

“Zahvalna sam da nitko u ovom događaju nije stradao, a najviše sam ponosna na činjenicu da u Hrvatskoj imamo mlade ljude koji su u svakom trenutku spremni priskočiti u pomoć i pritom riskirati vlastitu sigurnost”, zaključila je novinarka.


Komentari