Drama u Gradskoj skupštini! Odbor za kontrolu: ‘Ovo je skandalozno!’

Damjan Tadic / CROPIX

Nije bilo planirane rasprave na tematskoj sjednici skupštinskog Odbora za kontrolu. Tema je bila procjena vrijednosti nekretnina našeg grada, no povjerenstvo koje odlučuje o eloboratima procjenitelja, nije se odazvalo pa sjednica zbog toga, kažu gradski zastupnici, nije imala smisla, piše Radio Sljeme.

“Skandalozno”, “fijasko”, “besmisleno”, samo su neki od epiteta kojima su gradski zastupnici iz Odbora za kontrolu opisali jučerašnju tematsku sjednicu. Trebalo se raspravljati o “Procjeni vrijednosti nekretnina” našeg grada, no to nije učinjeno jer se procjeniteljsko povjerenstvo nije pojavilo

“Oni se očituju da bi to bio nekakav pritisak na povjerenstvo budući da ono daje mišljenje na procjene gdje je stranka i Grad Zagreb, ali i druge fizičke i pravne osobe – objasnio je pročelnik Gradskog ureda za imovinsko”, pravne odnose i imovinu grada, Damir Lasić.

Povjerenstvo na čijem je čelu gradonačelnikov savjetnik Harun Omerbašić, ne procjenjuje vrijednosti već provjerava jesu li eloborati procjenitelja u skladu sa zakonom, između ostalog stoji u njihovom dopisu. O tome se trebalo raspravljati, ističe predsjednik Odbora, SDP-ov, Zvane Brumnić.

“Mi smo nekoliko puta do sada bili svjedoci da su procjene bile povlačene, mijenjane, odnosno, da su na istim lokacijama procjene kod kupnje ili prodaje gradske imovine bile različite. Nama je kao gradskim zastupnicima bilo potpuno nelogično da na istoj ili vrlo sličnoj lokaciji cijena zemljišta kada kupujemo bude i dva puta veća nego kada prodajemo.”

Zanimljivo, i oporba i vladajući u gradu složili su se da se gradsko povjerenstvo trebalo odazvati na sjednicu.

“Da se netko ovdje ne pojavi, da nije kao stručnjak, kako se sami nazivaju, u stanju reći zašto je nešto odlučeno, meni je neprihvatljivo. Izvolite preuzeti odgovornost. Zašto ste u povjerenstvu?”, poručio je Davor Filipović iz HDZ-a.

Na kraju je zaključeno da će se sjednica održati ponovno za tridesetak dana. Vidjet ćemo hoće li se povjerenstvo tada pojaviti.


Komentari