Doznajemo iz prve ruke: Volonteri nam otkrili gdje je pomoć najpotrebnija

FOTO: Privatni album

Ljubav i pomoć je jača od svega. Hrvatska ne staje. Naš duh nemoguće je zaustaviti i uništiti. Svi smo kao jedno. Volonteri su na nogama od jučer popodne. Građani Hrvatske centre Crvenog križa zatrpali su hranom i higijenskim potrepštinama. Nema kvarta u Zagrebu, a ni u Hrvatskoj koji nije skupio i poslao kamione s potrepštinama, dekama i jakna. Tone i tone stvari stiglo je u Sisačko-moslavačku županiju, a neki kamioni tek kreću prema tamo.

FOTO: Privatni album

Građanima će danima i tjednima trebati pomoć, ali donosimo Vam reakcije i upute volontera koji su danas u podne sa zagrebačke Trešnjevke krenuli prema Glini i okolnim selima.

Kad je pomoć bila u pitanju volonteri iz cijele Hrvatske ni minute nisu se dvoumili iako su društvenim mrežama kružile priče te je policija upozoravala da su putevi u Sisak i okolicu zarčeni. No, volonteri potrepštine nisu htjeli zadržati za sebe, htjeli su učiniti dobro djelo.

FOTO: Privatni album

“Sakupili smo tri kombija i jedan caddy pun stvari i zaputili se prema Glini i okolnim selima. Znamo sve, pratimo informacije, u kontaktu smo sa policijom. Razmišljali smo da ne idemo danas ali jednostavno nemamo gdje s toliko stvari. Toliko se ljudi javilo, toliko njih je donijelo hrane, vode, robe, ma svega. Srećom iz Zagreba smo, blizu smo, pa u najgorem slučaju ako ništa ne uspijemo dat ćemo Crvenom križu, ali idemo probati. Uz Božju pomoć. Hvala svim dobrim ljudima. Uvijek me iznova iznenadi naš narod, koliko srce imamo i koliko smo najjači kad trebamo jedni drugima”, kažu volonteri.

Uputili su se za Glinu te kako su prolazili kroz sela i pričali sa ljudima shvatili su, kako kažu, da je svima trebalo pomoći.

“Dio stvari smo podijelili po kućama, a drugi dio ostavili u njihovim seoskim vatrogasnim domovima da si oni razvrstavaju dalje. Ono što možemo reći iz prve ruke – ima dosta stvari po tim vatrogasnim domovima, ali problem su okolna sela, kuće uz cestu, stari i nemoćni koji fizički ne mogu doći po to. Ako planirate ići probajte ovako od kuće do kuće, to je sad najpotrebnije“, upozoravaju i sugeriraju sve građane koji su se zaputili u Sisačko-moslavačku županiju.

FOTO: Privatni album

“Baka sa slike recimo živi sama, nema doslovno nikoga. Da smo danas išli samo zbog nje, vrijedilo bi. Hvala svima još jednom, stvari koje ste donirali došle su u prave ruke”, potvrđuju.


Komentari