Dovršeno kriminalističko istraživanje za prometnu nesreću kod Svete Helene

Foto: PUZ

Policijski službenici dovršili su kriminalističko ispitivanje i istraživanje povod nesreće koja se dogodila na naplatim kućicama kod svete Helene. Objavu policijske uprave prenosimo u cijelosti:

Povodom prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak 11. srpnja 2019. godine u 12.43 sati na kolniku auto ceste A 4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

Protiv istoga je  nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je  počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz čl. 227. st.1. i st. 3. KZ RH, te je isti današnjeg dana u 20 sati predan pritvorskom nadzorniku.


Komentari