DOŠETAO U REMETINEC Jedan od šefova Zemunskog klana predao se hrvatskoj policiji

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Jedan od čelnika srpskog Zemunskog klana i osoba koja je povezana s vrhom crnogorskog Škaljarskog klana, Filip Korać od utorka se nalazi u Remetincu. Naime, Korać se sam predao hrvatskoj policiji došavši u pratnji odvjetnika Gordana Pregleja. Dolaskom pred Remetinec, rekao je da mu je određen istražni zatvor, nakon čega je pritvoren, piše Jutarnji list.

Protiv Koraća se vodio kazneni postupak zbog krivotvorenja putovnice u tajnosti, a medijske stupce u regiji punio je jer se njegovo ime povezivalo s raznim ubojstvima. Srpski portal Kurir navodi da je Korać bio desna ruka Luke Bojovića koji se trenutno nalazi u španjolskom zatvoru. Pored toga je najveća prijetnja zloglasnom Velji Nevolji i Marko Miljkoviću Mesaru.

Postupak protiv Koraća zbog poticanja na ubojstvo u Srbiji je obustavljen zbog nedostatka dokaza. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jednom je prilikom rekao da je Korać organizirao dolazak dolazak Splićana Stjepana Mihovilovića, Ante Firića, Damira Tovarovića i Ivana Miškovića na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beograd 2017. godine. Podsjećamo, tada su Hrvati u sukobu s navijačima i policijom izvukli deblji kraj.


Komentari