Domaćica zapalila društvene mreže! Stižu poruke sa svih strana: ‘Kraš, dokle seže vaša marketinška glupost?’

Foto: Twitter

Kraš je krenuo u novu kampanju s poznatim keksom Domaćica. U priopćenju su naglasili da im je cilj podići svijest javnosti o važnosti i kompleksnosti obveza koje u kućanstvu najčešće preuzimaju žene te osvijestiti da je briga o domaćinstvu zajednički posao svih ukućana.

Tako su na kutije keksa uz natpis ‘Domaćica’ dodali i nekoliko zanimanja te su na taj način, kako kažu, željeli pokazati da su žene uz posao koji obavljaju, najčešće te koje još obavljaju i kućanske poslove.

Kraš je proveo istraživanje u kojem je 70 posto žena i 51 posto muškaraca reklo da žene obavljaju veći dio poslova u kućanstvu.

Cilj im je, kako navode, da u sljedećoj fazi kampanje potaknu građane na aktivnije sudjelovanje te da svoj angažman i dokumentiraju, a usmjerit će se i na edukaciju mladih kako da postanu odgovorniji prema kućanskim obvezama.

U dogovoru s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Kraš pokreće inicijativu za promjenu dijela definicije domaćice u pojedinim rječnicima i osuvremenjivanje tog pojma koju će moći podržati i građani putem posebne platforme koja će uskoro biti aktivna.

Što je pošlo krivo?

Iako kampanja sama po sebi nosi poruku, društvene mreže preplavile su fotografije Domaćice na kojoj su dodana i zanimanja, ali ne na pozitivan način. Kod većine korisnika, posebno na Twiterru, taj je Krašov potez naišao na veliko negodovanje.

Neki su korisnici dodavali još i nazivu ‘Domaćica’ – čistačica, zidarka, krovopokrivačica, sponzoruša, ministrica…kako bi skrenuli pažnju na neravnopravnost za koju smatraju da ju je Kraš ovim potezom prouzrokovao.

Neki su poznatom proizvođaču zamjerili to što ‘Domaćicu’ ne preimenuju u ‘Domaćin’.

‘Prvo mi ogadili Dorinu natrpavši u nju čvarke, sad i Domaćica. Dokle Kraš, dokle seže vaša marketinška glupost?’, pita se jedna od korisnica na Twitteru.


Komentari