Domaći dobavljači okrenuli su se dostavama namirnica, no i ovaj trgovački div želi hrvatski proizvod

Zelena trTonci Plazibat / CROPIX

Ministar Božinović najavio je otvaranje nekih objekata na tržnicama koji će prodavati prehrambene proizvode, no hrvatski su se domaći proizvođači već ranije digli na noge i svojim kupcima nude dostavu svježeg voća i povrća, ali i mesnih proizvoda.

Na Facebook grupama osvanule su brojne ponude domaćih proizvođača, a dok neki dostavljaju potpuno besplatno, drugima je dostava besplatna tek nakon što cijena ukupne košarice prijeđe 350 kuna.

Uostalom, pokrenula se i prava virtualna tržnica Plac.hr koja dostavlja na području Zagreba, no, dostava je besplatna tek nakon 350 kuna.

Ovi koraci vlastiti su napori domaćih proizvođača, ali i kupaca kako bi domaća proizvodnja podnijela što manje štete, no toj se bitci sada pridružio i Spar Hrvatska koji je na svojoj Facebook stranici pozvao sve male proizvođače voća i povrća koji više ne mogu plasirati svoje proizvode na tržnice da se jave SPAR centrali.

Naposljetku, pozvali su ih i da se jave onima koji će te proizvode pakirati i isporučiti kako bi cijeli proces plasmana bio brži.


Komentari