Dolenec podržala prosvjed za Čavajdu! Osvrnula se i na KB Sveti Duh: ‘Kao gradska vlast prihvaćamo svoj dio odgovornosti’

Danijela Dolenec (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i u još nekoliko hrvatskih gradova u četvrtak se održao prosvjed “Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena” u znak solidarnosti sa Zagrepčankom Mirelom Čavajdom, a stav gradske vlasti po tom pitanju, na društvenim mrežama izrazila je zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec.

“Podržavamo zahtjeve današnjeg prosvjeda za dostupnim, sigurnim i legalnim prekidom trudnoće u Hrvatskoj.

Kao gradska vlast prihvaćamo svoj dio odgovornosti da u najkraćem mogućem roku gradska bolnica Sveti Duh osigura potrebne uvjete za obavljanje svih vrsta prekida trudnoće propisanih zakonom”, napisala je Dolenec na službenom Facebook profilu.

Podsjećamo da je prije nekoliko dana gradonačelnik Tomislav Tomašević, rekao da mu je neprihvatljivo da svi liječnici i medicinske sestre na ginekologiji u gradskoj bolnici Sveti Duh imaju priziv savjesti, te da od nove uprave bolnice očekuje da se to riješi.

“Meni je neprihvatljivo da apsolutno svi liječnici na ginekologiji i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti i očekujem da se to riješi”, izjavio je Tomašević.


Komentari