Doktorand zagrebačkog Sveučilišta: ‘Ovo Sveučilište je sramota, tisuće će osjećati sram zbog vašeg postupka’

Foto: Facebook

“Ovo Sveučilište je sramota!”, poruka je Stjepana Perka, doktoranda na zagrebačkom Sveučilištu i organizatora prosvjeda ‘STOP Nasilju nad Sveučilištem! #sramimse’.

“Poziv svim doktorandima, studentima i profesorima sveučilišta u Zagrebu da se suprotstave braku Milana Bandića i sramotnog rektora Borasa. Nakon Dragana Čovića, Sveučilište novim ‘nečasnim’ doktorom osuđuje tisuće onih koji će se osjećati sramotno zbog svog rada i pripadajuće titule. Rektor Boras, kojemu nije problematično prekrajati uvjete natječaja za vlastitu poziciju je najsramotniji Rektor u povijesti našeg Sveučilišta. Između svih, osam počasnih doktora Sveučilišta u Zagrebu su dobitnici Nobelove nagrade”, stoji dalje u najavi prosvjeda na Facebooku.

Prosvjed je planiran za 26. ožujka u 11:55 sati na Trgu Republike Hrvatske.

Iako mnogi, baš kao i doktorand Perko, osuđuju prijedlog Muzičke akademije da se Bandića nagradi počasnim doktoratom, mnogi smatraju prijedlog legitimnim.

Tako je i bivši predsjednik Ivo Josipović kazao da bi bio nepošten kad bi prešutio da je Bandić riješio 100-godišnji problem koji je mučio Muzičku akademiju, piše 24 sata.


Komentari