ĐOKOVIĆ ZAVRŠIO U PRITVORU NA TAJNOJ LOKACIJI Prijeti mu deportacija i trogodišnja zabrana ulaska u zemlju

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Novak Đoković pritvoren je u subotu nakon što mu je Australija drugi put zaredom ukinula vizu. Ministar imigracije Alex Hawke iskoristio je diskrecijsko pravo da odbije vizu srpskom tenisaču kojem sada prijeti deportacija i trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

Hawke je pojasnio da je Đokoviću poništio vizu zbog “zaštite javnog zdravlja i reda”, a Đokovićevi odvjetnici tu su odluku nazvali iracionalnom i najavili žalbu, prenosi N1.

Na saslušanju u petak sudac Anthony Kelly odredio je da Đoković ne može biti deportiran iz zemlje dok se sudski postupak ne završi.

Prvi tenisač svijeta u petak u oko 22 sata po našem vremenu obavio je razgovor s imigracijskim službenicima, a nešto malo iza ponoći održano je sudsko ročište pred novim sucem Davidom O’Callaghanom.

Riječ je o proceduralnom saslušanju na kojem nije donesena konačna odluka o deportaciji srpskog tenisača, a sudac je novo saslušanje zakazao za nedjelju u 9.30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u subotu u 23:30 sati po našem vremenu. Do tada, Đoković će biti u pritvoru na nepoznatoj lokaciji.

Komentari