ĐOKOVIĆ IPAK PRIZNAO Davao je intervju zaražen, krivo je označio rubriku za prijavu

Foto: Facebook

Novak Đoković na svom Instagramu javno se ispričao zbog označavanja pogrešne rubrike prilikom ispunjavanja australske putne deklaracije, a kojom je izjavio da nije nigdje putovao 14 dana prije dolaska u Australiju, iako je u tom periodu zapravo bio u Španjolskoj, prenosi Jutarnji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

“Želim se oglasiti povodom stalnih netočnih informacija o mojim aktivnostima u prosincu…Želim naglasiti da sam se jako trudio osigurati sigurnost svih poštujući obveze testiranja. Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje je izvješteno da je određen broj ljudi pozitivan na koronu. Iako nisam imao simptoma napravio sam brzi antigenski test 16. prosinca koji je bio negativan, a isti sam dan napravio i PCR test. Sljedeći sam dan prisustvovao teniskom događaju u Beogradu na dodjeli nagrada djeci i napravio sam brzi antigenski test prije njegovog početka koji je bio negativan. Bio sam asimptomatičan i osjećao sam se dobro, te nisam dobio informacije o pozitivnom PCR testu sve do nakon tog događaja. Sljedećeg dana 18. prosinca bio sam u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio svoju ranije dogovorenu obvezu prema L’Equipeu i odradio intervju i fotografiranje. Otkazao sam sve ostale događaje osim intervjua za L’Equipe”, napisao je Đoković u objavi.

Što se tiče ispunjavanja putne dokumentacije, Đoković je rekao kako je to odradio njegov tim u njegovo ime, a da je on najavio svoj dolazak, piše Jutarnji.

“Bila je to ljudska pogreška i zasigurno ne namjerna. Živimo u izazovnim vremenima globalne pandemije i ponekad se te pogreške mogu dogoditi. Danas je moj tim predočio dodatne informacije australskoj vladi kako bi razjasnio cijelu stvar”, dodao je Đoković.

Što sad?

Danas je ministar imigracije Alex Hawke trebao donijeti odluku o Đokovićemo slučaju koja ima zakonsku snagu rušenja ranije sudske presude. No, s obzirom na to da su Novak i njegovi odvjetnici dostavili nove dokaze i informacije, presuda bi se mogla oduljiti.

Komentari