Dok čeka presudu županijskog suda zbog premlaćivanja djevojke, Daruvarac ‘skočio’ do Njemačke

Screenshot

Darko Kovačević Daruvarac, protiv kojeg je trenutno u tijeku sudski spor zbog premlaćivanja Zadranke, otputovao je iz Hrvatske za Njemačku, doznaje Telegram.

U subotu ujutro uredno se čekirao na Eurowingsov let za Stuttgart, noseći samo jednu sportsku torbu, a do danas se nije vratio u domovinu. Za njegov odlazak iz Hrvatske u ovom trenutku nije bilo nikakvih zapreka iako je danas Županijski sud u Splitu odlučivao o njegovoj žalbi što ju je uložio na presudu od pet godina zatvora koja mu je izrečena zbog premlaćivanja i prijetnji upućenih djevojci s kojom je bio u vezi. Odluka suda bit će poznata tek idući tjedan nakon što bude dostavljena okrivljenom tako da u ovom trenutku još nije poznato je li viši sud potvrdio prvostupanjsku presudu ili je kaznu ipak umanjio.

Kako se danas nije pojavio na ročištu na kojem se raspravljalo o njegovoj žalbi odmah su se pojavila nagađanja nalazi li se još uvijek u Hrvatskoj ili je napustio zemlju jer osim hrvatskog Daruvarac ima i bosansko-hercegovačko državljanstvo.

Njegov odvjetnik Boris Radman izjavio je kako je uvjeren da je Kovačević još uvijek u Hrvatskoj, iako se od prošlog tjedna nije čuo s njim.

Da je presuda od pet godina potvrđena Kovačević bi po zakonu morao odmah u zatvor, no kako je on još tijekom suđenja u istražnom zatvoru proveo maksimalnih šest mjeseci, sada će na slobodi čekati pravomoćnu sudsku odluku, te poziv na izdržavanje kazne.


Ako se ne vrati slijedi EUN

Kako nema nikakve zabrane napuštanja zemlje Daruvarac je otputovao u Njemačku. Tamo, međutim, ukoliko odluči ne vratiti se, vrijedi Europski uhidbeni nalog što ga Hrvatska za njim može izdati. S obzirom da ima bosansko-hercegovačko državljanstvo eventualno bi se pred hrvatskim pravosuđem mogao sakriti u BiH. Telegramovi izvori tvrde kako bi tamo ipak teško ostao duže vremena budući da mu je cijela obitelj ovdje, a u BiH nema ni druge rodbine ni imovine.

Komentari

loading...
-->