Dojava o bombi na graničnom prijelazu Bregana ipak je lažna

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Granični prijelaz Obrežje/Bregana ponovno je otvoren nakon što je zbog “sigurnosnog događaja” bio u petak prijepodne zatvoren za promet u oba pravca, javila je Slovenska tiskovna agencija STA nešto prije 12 sati.

Policija za sada nije objavila pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV navodi da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je na Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Kovčeg s napravom je navodno izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV. Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija trenutno ne mogu posredovati.

Dok je trajala zabrana prometa u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su preusmjeravani na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurosvski Brod. Policija je potvrdila da ozlijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako navodi komercijalna televizijska postaja POP-TV kovčeg s bombom ispitala je posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva. Muškarac, vlasnik kovčega, navodno je ruski državljanin, prenio je po svojim izvorima u policiji POP-TV.


Kako N1 neslužbeno doznaje, u kovčegu se nalazila glazbena oprema za uštimavanje klavira.

Komentari

loading...
-->