‘DOĐITE PARKIRATI SVOJE AUTIĆE PRED HOLDING’: Građani organizirali akciju ‘pomoći’ gradu da obnovi vozni park

Foto: Facebook/Zagreb Te Zove

Vijest da Grad Zagreb obnavlja svoj vozni park skupocjenim automobilima dok su gradske ulice i zgrade još uvijek devastirane potresom i poplavama, sve je u najmanju ruku šokirala.

No, građani su nemoć i bijes odlučili okrenuti na šalu jer je, izgleda, to sve što u ovom trenutku mogu napraviti. Tako je Facebook grupa ‘Zagreb te zove’ organizirala događaj kojim nastoji ‘pomoći’ gradskoj upravi u nabavi novih vozila. Događaj su simbolično nazvali: ‘Vozi Miško Dok Grad Propada’.

“S obzirom da saznajemo kako tvrtka Zagrebački holding nabavlja nove, luksuzne automobile (koji su im prijeko potrebni),a grad se istovremeno, doslovno raspada, odlučili smo im pomoći, kako bi ušparali na sredstvima i usmjerili ih na redovita održavanja” stoji u opisu događaja.

Ekipa iza ove stranice stoga moli građane da se odazovu njihovoj akciji i doniraju im autiće iz svojih zaliha. Akcija će se održati u ponedjeljak, 10.08., a ideja je da Zagrepčani ispred Holdinga u Vukovarskoj ulici parkiraju svoje autiće, između 10 i 11 sati.

Pripremili su se i na slučaj da netko ne može doći u navedeno vrijeme, a takvim su građanima ponudili i alternativu.

“U slučaju da ne možete doći, a imate autić na raspolaganju, možete ga dofurati u subotu i nedjelju na Trg kralja Tomislava – kod spomenika u vremenu od 17 – 18 sati. Mi ćemo ih preuzeti, “evidentirati donaciju” i parkirati ćemo ih u ponedjeljak umjesto vas.

A već su se i počeli javljati s fotografijama autića koji su za sada spremni. Evo ih dva.

Foto: Facebook/Zagreb Te Zove
Zagreb Te Zove

Događaj možete pogledati ovdje.


Komentari