‘Dobro je dok ne počne pucati’: Pljuštale uvrede i optužbe među kandidatima za gradonačelnika, uključio se i Lovrić

Foto: Screenshot/HRT

Sve više i više zahuktava se pretkampanja za lokalne izbore. HDZ-ov kandidat Davor Filipović u emisiji “Otvoreno” rekao je da su njega uveli kao “igrača s klupe koji će pobijediti u ovoj političkoj utakmici.”

“Puno puta se u sportu moglo vidjeti da trener igrača uvede u zadnjoj minuti košarkaške utakmice i da on tricom riješi utakmicu i postane stožerni igrač, to je ono što će se dogoditi u ovoj političkoj utakmici koja je pred nama”, izjavio je Filipović.

Rekao je i kako će o suradnji razgovarati sa svima koji budu htjeli dobro Zagrebu.

Tomislav Tomašević iz platforme Možemo rekao je da se želi fokusirati na budućnost i izjavio je da država treba osigurati više sredstava za obnovu grada nakon potresa.

Joško Klisović iz SDP-a rekao je kako oni “raskidaju sve moguće sveze koje su bile sa strankom.

“Kod nas klijentelizam više ne stanuje. Raskidamo sve moguće sveze koje su bile sa strankom Milana Bandića. Krećemo jednim novim zdravim putem. Kad ste u svojoj kući u stanju raščistiti stvari, bit ćete u stanju raščistiti i u Zagrebu”, rekao je.

Ivica Lovrić iz Stranke rada i solidarnosti rekao je da su ključni Bandićevi aduti “uspješno upravljanje gradom zadnjih 20 godina”.

Nekolicinu ozbiljnih kandidata, kaže Zlatko Hasanbegović, imaju i u Domovinskom pokretu.

“Osoba koja želi biti gradonačelnik Zagreba mora biti osoba jasnog nacionalnog i političkog integriteta, gradonačelnik Zagreba nije komunalni redar, već simbolička figura sa snažnim političkim i moralnim autoritetom”, pojasnio je.

‘Pročitajte malo prije nego krenete vrijeđati’

Kandidat Most-a, Zvonimir Troskot, rekao je da će Filipović biti samo krinka HDZ-a.

Nisu izostale ni optužbe. Troskot je izjavio da će “sasjeći supermane kakvi su postojali dosad kako bi smanjili prireze, izgradili prometnice, obnovili škole i izgradili poduzetničke zone.

Spomenuo je i školu Juraj Kaštelan “gdje je gospodin Lovrić potencijalni ubojica 600 male djece, ta škola se već trebala srušiti.”

Nije dugo čekao na Lovrićev odgovor.

“Nakon što ste prijetili HOS-ovcima da biste ih eliminirali, opet pričate o ubojstvima. Što se tiče gornjogradske gimnazije, za nju još ništa nije potrošeno, u tijeku je javni natječaj za radove. Ponude će biti otvorene ovih dana, a cijenu obnove određuje javno nadmetanje, ne ja, niti vi.

Što se tiče OŠ Jure Kaštelana, znate da iznosite neistine, radi se u zgradi koja nije stradala u potresu. Mi već dugo tamo planiramo izgradnju većeg dijela zamjenske građevine radi prelaska na rad u jednoj smjeni. Javno nadmetanje za radove bit će objavljeno idući tjedan”, rekao je.

“Zaiskrilo” je i između Filipovića i Troskota. Filipović ga je optužio da ga vrijeđa i zamolio ga da mu kaže koliko je iznosio prirez u 2017. i u narednim godinama jer je on rekao da će ga smanjiti.

“Pročitajte malo prije nego krenete vrijeđati ljude”, rekao je Filipović.

Na to mu je Troskot odgovorio: “ne možete biti gradonačelnik i mucati.”

“Dobro je dok ne počne pucati”, dodao je Lovrić.

Klisović je rekao da je u pola sata čuo puno buke, a malo konstruktivnih prijedloga.

“Zagreb je najzapuštenija europska prijestolnica. Zagreb ima devet mostova od kojih je osam opasno za promet. Zagreb nema centar za gospodarenje otpadom, je li to moguće uz sve fondove EU. SDP ima za sve ove stvari projekte. Zagreb treba dobro upravljanje. Ne treba gradonačelnika koji će skakutati od ulice do ulice, Zagreb treba gradonačelnika koji će sustavno riješiti sve rupe, mostove. Demokrat treba povjerenje građana i sustavno rješenje problema”, rekao je Klisović.


Komentari