Dobre vijesti! Maleni Jona vraća se u Zagreb, majka je presretna: ‘Prvi puta će doći svojoj kući’

Foto: Privatna arhiva

Maleni Jona vraća se u Zagreb. Nakon složene operacije u Referentnom centru za bolesti srca za cijelu Europu u Linzu liječnik je dao zeleno svjetlo.

“Liječnik je na kontroli rekao da je sve u redu! Vraćamo se u Zagreb i Jona će prvi puta doći svojoj kući! Tako sam sretna”, rekla je majka Dajana Kiš za 24sata.

S Jonom je u Linz otputovala krajem listopada te se tamo oporavljao četiri tjedna. Majka kaže kako mu čak nisu ni trebali ugraditi umjetnu arteriju. Uspjeli su iskoristiti postojeću kako bi dobio neometan protok kisika u srce. Ugradili su mu i teleći srčani zalistak koji će morati promijeniti kad odraste.

“Jona je dobro. Trenutno smo najviše fokusirani da se vratimo hranjenju bočicom i izbacimo sondu. Sada još uvijek kombiniramo, jer ako ne pojede sve iz bočice, ostatak mu damo na sondu. Sve ostalo je isto kao i kod svih drugih beba-mijenjamo pelene, nosimo ga, puno ne spavamo. Jedan dan smo čak bili nakratko vani u prvoj šetnji. I najbitnije je da je on dobro”, rekla je majka.

Podsjetimo, Jona je rođen 18. listopada s 4120 grama i dužine 53 centimetra. Ubrzo su mu dijagnosticirali da ima urođenu srčanu manu. Nije imao dvije krvne žile prema i od srca, krv se miješa u jednu te mu se trebala ugraditi cjevčica koja bi pomagala njegovom srcu da radi.

Majka Dajana i suprug Željko javno su zamolili za pomoć kako bi skupili novac potreban za operaciju. Skupili su 1,2 milijuna kuna.

“Zahvaljujem svima koji su nam pomogli i omogućili život našem sinu. Višak novca donirat ćemo u humanitarne svrhe kako bismo pomogli još nekom djetetu”, zaključili su supružnici Kiš.

Komentari