Djevojčica se teško ozlijedila kod stajališta za bus! Grad joj mora platiti odštetu, ako presuda postane pravomoćna

Ilustracija (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Zbog zadobivene ozlijede uslijed pada u blizini stajališta za školski autobus, Grad Zagreb bi prema nepravomoćnoj presudi 10-godišnjoj djevojčici trebao platiti odštetu od 44 tisuća kuna, plus 18.500 kuna troškova sudskog postupka.

Učenica je ispričala da je do pada došlo prilikom povratak iz škole Ulicom Aleja Javora u Dubravi. Na putu prema stanici školskog busa, prilikom hodanja po nogostupu pod snijegom, okliznula se i pala na beton. Medicinski vještak ustvrdio je da je djevojčica je zadobila “grubu ranu dužine deset centimetara u području prednje strane lijeve podlaktice ručnog zgloba i šake uz presijecanje živca te tetiva mišića drugog i trećeg prsta lijeve šake”.

Također je istaknuo da je 10-godišnjakinja pretrpjela bolove i strah te je došlo do smanjenja životne aktivnosti. Vještak je također ustvrdio da je došlo do trajnog oštećenja živca lijeve šake i da joj je iskrivljen drugi i treći prst, kao i smanjena pokretljivost dva prsta i palca lijeve šake.

Događaj je potvrdio i vozač školskog autobusa koji je rekao da je na mjestu pada zatekao kamen na koji je pala, piše Danica.

Presuda je donesena ovih dana, a ako postane pravomoćna, odštetu će pokriti osiguravateljska kuća.

Komentari