Djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba isplaćene veće plaće. Među njima su i spremačice, perači vozila, te vozači

Foto: Damjna Tadic / CROPIX

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 7.prosinca 2020. godine donijela Odluku o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID-19.

Nastavni Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba svojim je djelatnicima koji pružaju skrb oboljelima od bolesti COVID-19 isplatio 10% veće plaće za studeni.

Među njima su liječnici, medicinske sestre/tehničari, vozači te tehničko osoblje ( spremačice, perači vozila) odnosno 75% zaposlenika, svi osim Uprave i zajedničkh službi.

“Pravo na posebnu nagradu u sustavu zdravstva, sukladno odluci Vlade, ostvaruju radnici za vrijeme koje su sukladno rasporedu poslodavca, odnosno ravnatelja obavljali poslove u ustrojstvenim jedinicama odnosno djelatnostima koje pružaju skrb oboljelima od bolesti COVID-19. Prema našim saznanjima, kao prvi i jedini Zavod za hitnu medicinu u Hrvatskoj sukladno Odluci ministra, s isplatom posebnog dodatka započeli smo već s obračunom plaće za studeni.

Svjesni smo tereta koji su u borbi s epidemijom podnijeli i dalje svakodnevno podnose naši zaposlenici.

Upravo oni koji u Zavodu svakodnevno, neovisno o težini i izazovbnosti uvjeta, vriedno rade, naša su najveća snafga te je ovaj dodatak, potvrda preopznavanja i vrednovanja njihovog rada i doprinosa”, ističe prog.dr.sc. Žarko Rašić, prim.dr.med.

 


Komentari