Divlje odlagalište otpada u blizini Gradske uprave: Čistoća reagirala tek nakon objave medija

Screenshot: Facebook

Zagrebačka Čistoća se na pozive građana o problemu otpada ne odaziva, no nakon priloga u Dnevniku Nove TV u nedjelju navečer, jutros su promptno reagirali i krenuli u odvoz otpada koji se nalazi tek na stotinjak metara od Gradske uprave, piše Dnevnik.hr.

Svaki dan su stanovnici obližnjih zgrada gledali jedno te isti prizor i gomilanje otpada, no nadležni na njihove apele i upite nisu odgovarali.

“Bandić vam je tu, u krugu 300 metara. I njegovi ljudi tuda prolaze. Evo, Nacionalna knjižnica je udaljena 100 metara, fontane 200 metara, a vidite tu skladište otpada…”, požalio se Novoj TV Ivan Tvrtković, predstavnik stanara jednog ulaza zgrade u blizini koje se gomila divlje odlagalište.

Jutros, međutim, posve druga priča. Na divlje odlagalište otpada stigao je kamion i uredno počeo čistiti taj nered.

Stanovnici u blizini gradske uprave isto tako se žale da se situacija s divljim odlaganjem glomaznog otpada stalno ponavlja. Kažu da ima onih koji glomazni otpad dovlače na to mjesto. Neugodno im je što sve to gledaju turisti koji su smješteni u obližnjem hotelu, a da bi stvar bila gora, kažu, ako se problem ne riješi – za koji mjesec kada Hrvatska bude predsjedala EU, samo 200 metara dalje u Sveučilišnoj knjižnici će se sastajati šefovi država članica.


Komentari

loading...