Dinamo od policije traži da hitno nađe piromana koji je bengalkom umjesto stadiona zapalio blagajnu

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U četvrtak je u večernjim satima na stadionu Maksimir, kod Ticket pointa, nepoznati počinitelj izazvao požar s materijalnom štetom, tvrde iz nogometnog kluba Dinamo te traže brzu reakciju nadležnih službi radi otkrivanja počinitelja.

GNK Dinamo ovim putem obaviještava javnost kako je u večernjim satima četvrtka, na stadionu Maksimir kod Ticket pointa, nepoznati počinitelj izazvao požar prilikom kojeg je napravljena materijalna šteta. Intervencijom zaštitarske službe požar je ugašen te su pozvani vatrogasci i policija. U prijepodnevnim satima u petak napravljen je očevid. GNK Dinamo ovim putem poziva nadležne službe na brzu reakciju s ciljem otkrivanja počinitelja i njegovih motiva”, naveli su u priopćenju objavljenom na internetskom portalu Dinama.

“Izgorjela je plastična rešetka za ventilaciju na vratima te su nagorjela metalna vrata i dio zida”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Zbog pandemije koronavirusa, sve nogometne utakmice odgođene su, a osim ovog požara, nekoliko zadnjih tjedana, za Dinamo su bili turbulentni.

Prema pisanju hrvatskih medija, igrači i stručni stožer su prvotno pristali na određeno smanjenje plaća, ali je onda navodno klupska uprava bez razgovora s trenerom i nogometašima odlučila drastično srezati plaće, na što nisu pristali trener Nenad Bjelica i igrači prve momčadi.

Nakon toga je klub otpustio sve članove stručnog stožera, ali ne i trenera Bjelicu koji, po pisanju medija, u svom ugovoru ima klauzulu o visokoj odšteti u slučaju prijevremenog otkaza suradnje.

Trener Bjelica, koji živi u austrijskom Klagenfurtu, prije nekoliko dana stigao je u Zagreb. Zbog propisa Nacionalnog stožera civilne zaštite, nalazi se u samoizolaciji, a sljedećeg tjedna trebao bi razgovarati s čelnicima Dinama o razrješenju postojeće situacije u klubu.


Komentari