Banda dilera kokaina i švercera duhana sukobila se s policijom, bilo je tu svega na potezu Zagreb – Metković

Foto:Twitter/MUP RH

Zajedničkim radom policijskih službenika Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke jučer su uhićene tri muške osobe u dobi od 72, 47 i 44  godine.

Njih se naime tereti da su u suradnji s četvrtim sudionikom počinili najmanje 23 kaznena djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ na način da su, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, nabavljali veće količine marihuane, kokaina i amfetamina kojeg su dalje prodavali ili posredovali u njihovoj prodaji, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Trojica osumnjičenih uhićena su dok je za jednim od osumnjičenika (30-godišnjakom) raspisana potraga. Navedeni je, na području Susedgrada, prilikom postupanja policajca, na njega nasrnuo pa pobjegao s mjesta događaja. Policijskom službeniku pomoć je pružena  u KBC „Sestre milosrdnice“, a 30-godišnjak će zbog navedenog biti prijavljen i za kazneno djelo „Teško ubojstvo“ u pokušaju.

Pretragom domova uhićenih osoba pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje i određena količina kokaina, marihuane, halucinogenih gljiva i ecstasia, a tijekom kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je ukupno 1,8 kg marihuane, 37 g amfetamina, 14,2 g kokaina, manja količina ecstasia, 7,4 g halucinogenih gljiva i 200 kutija cigareta.

Osim navedenog, 72-godišnjak se sumnjiči da je u studenom prošle godine redovnom autobusnom linijom iz Metkovića uputio paket u kojem se nalazilo 200 kutija cigareta s poreznim markicama BiH, odnosno robu čija je proizvodnja zabranjena ili ograničena, a kojeg je u Zagrebu preuzeo 28-godišnjak. Zbog navedenog 72-godišnjak je kazneno prijavljen i za kazneno djelo „Nedozvoljene trgovine“.

Dvojica uhićenih (44-godišnjak i 72-godišnjak) su jutros privedeni pritvorskom nadzorniku zagrebačke Policijske uprave dok protiv 47-godišnjaka kaznena prijava slijedi u redovnoj zakonskoj proceduri.

Komentari