Dijelite i pomozite! Zagrebački dom za djecu hitno treba pomoć

Facebook/Dječji dom Zagreb

Svi svojoj djeci žele omogućiti ono najbolje, ali što se događa kada život promijeni plan? Mentalne bolesti, ovisnosti roditelja ili pak loša financijska situacija samo su neki od razloga zbog kojih djeca odlaze u Dječji dom u Nazorovoj.

Oni su na svojoj Facebook stranici napisala poruku koja slama srca, a jednostavno se može sažeti u nekoliko riječi- TREBAMO POMOĆ.

Postoji velika potreba za udomiteljima koji moraju ispuniti određene uvjete kako bi došli do tog statusa, a tek tada se može razmotriti jedan od najvažnijih segmenata, a to je kompatibilnost s djetetom.

”POSTANI UDOMITELJ budi mi obitelj! ????

Najveći broj djece na smještaju u Dječjem domu Zagreb ima kontakte sa svojim roditeljima u mjeri i na način kako su stručni timovi procijenili da je u najboljem interesu djeteta. Svakako je u najboljem interesu ove djece da što kraće vrijeme borave u ustanovi. Kada nije moguć povratak u obitelj, potrebno je osigurati alternativnu obiteljsku skrb kroz uslugu udomiteljstva. Iako se radi o usluzi definiranoj zakonom i pravilnicima, kvaliteta i dugoročnost ovog odnosa ovise o komplementarnosti osoba, prihvaćanju djeteta takvo kako jeste i načinu na koji se u određenoj obitelji grade odnosi.

Kako je broj sada angažiranih udomiteljskih obitelji nedovoljan za podmirenje potreba za smještajem, to se Dječji dom Zagreb pridružio naporima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, centara za socijalnu skrb i drugih dionika javnog i civilnog sektora u motiviranju i pronalaženju novih obitelji.

Cilj je doprinijeti smanjenju broja i vremena boravka u ustanovi djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i osigurati im kvalitetno odrastanje u modelima obiteljske skrbi.”, napisali su.


Komentari