DETALJI TRAGEDIJE U KOSNICI Poznato kako je došlo do požara u kojem je poginula jedna osoba, priveden 71-godišnjak

Foto: Cropix

Tragedija u Velikoj Kosnici potresla je Zagreb i okolicu. U požaru barake u blizini Dobrog doma, odnosno prihvatilišta za beskućnike i pučke kuhinje, jedna je osoba smrtno stradala u petak 1. travnja.

Lokaciju požara obišao je gradonačelnik Tomislav Tomašević i izrazio žaljenje. Naime, Dobri dom je u vlasništvu Grada. Više o događaju nije htio otkrivati jer je očevid bio u tijeku.

Policijska uprava zagrebačka u subotu 2. travnja izvijestila je da je kriminalističko istraživanje završeno te da je osumnjičeni 71-godišnjak priveden.

“Sumnja se da je 1. travnja oko 4 sata u napuštenoj baraci u Velikoj Kosini u Domovinskoj ulici, 71-godišnjak upalio voštanu svijeću i stavio je na stol te zaspao. Potom se zapalila zavjesa te se požar proširio na cijelu baraku kao i susjednu baraku i dio krovišta objekta lovačkog društva. Tijekom požara smrtno je stradao zasad nepoznati muškarac”, priopćili su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.


Komentari