DETALJI STRAVE U IVANCU Mještanin tvrdi: ‘Policajac je ubio kolegicu s kojom je bio u vezi, a potom je nazvao policiju’

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Događaj u Ivancu u varaždinskoj županiji potresao je cijelu Hrvatsku. Podsjetimo, ove nedjelje u popodnevnim satima policijski službenici su po dojavi izašli na teren i u stanu u centru Ivanca zatekli dvoje mrtvih ljudi, tijela muškarca i žene. Policija je morala zatražiti pomoć DVD-a Ivanec da bi uopće ušli u stan.

Kasnije je potvrđeno da su oboje bili zaposleni u PU varaždinskoj. Do ove velike tragedije došlo je jer je muškarac najprije ubio ženu s kojom je živio, a potom presudio i sebi. Koji je bio njegov motiv, ostaje nepoznanica.

Ubijeni su vatrenim oružjem

Zamjenik županijske državne odvjetnice Darko Galić otkrio je poznate detalje nakon očevida.

“Prema činjenicama kojem smo očevidom potvrdili, smrt obje osobe je nastupila djelovanjem vatrenog oružja”, poručio je, prenosi 24 sata.

Je li riječ o službenom oružju nije mogao otkriti jer se i dalje prikupljaju podaci. Galić također nije potvrdio da su muškarac i žena bili u vezi.

“U ovoj fazi postupka ne možemo i ne smijemo ništa isključivati. Međutim zasad prema podacima koje smo prikupili očevidom, nije vjerojatno da je u događaju sudjelovala treća osoba”, poručio je Galić te naglasio da će tek nakon vještačenja biti poznato što se točno dogodilo u stanu u Ivancu.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić izrazio je sućut obiteljima.

“Ovo je jedan događaj koji u povijesti PU varaždinske nije bio zabilježen i koji je zasigurno šokirao sve nas, sve radne kolege. Takav događaj se ne pamti na području naše uprave. Uz stalnu edukaciju policijskih službenika koje provodimo, liječničke preglede, dogodilo se ono što smo najmanje htjeli i željeli”, izjavio je načelnik Benčić.

Mještanin: Policajac je ubio ženu pa nazvao policiju

Mještanin Ivanca za Večernji je otkrio njegova saznanja:

“Policajac je ubio kolegicu s kojom je bio u vezi i potom je nazvao policiju. Rekao je što je učinio i nakon toga počinio samoubojstvo”.

Kaže i da je ubijena žena imala 45 godina, a on oko 30 godina te da nisu rodom iz Ivanca. Stanarka iz zgrade u kojoj su pronađena tijela tvrdi da ona nije ništa čula.

“To vam se dogodilo u mojoj zgradi, ali ja sam na drugom ulazu, tako da nisam ništa čula sve do pola pet, kad me nazvala prijateljica i pitala što se to dogodilo kad ima toliko policije. Pojma nisam imala. Ne poznajem vam ja te ljude, znam da u zgradi žive policajci, ali nisam bila u kontaktu s njima”, izjavila je stanarka.

Komentari