DETALJI EKSPLOZIJE BANKOMATA Pljačkaš ukrao nekoliko stotina tisuća kuna, oštećena je zgrada i auti

Raznesen bankomat (Foto: Cropix)

Mještane Rimskog trga u Kerestincu kod Zagreba na Veliki petak oko tri sata uznemirila je snažna eksplozija. Vrlo brzo je postalo jasno da se radi o teškoj krađi. Netko je u zrak dignuo bankomat, a zagrebačka policija u suboto je objavila rezultat očevida. Počinitelj je ukrao nekoliko stotina tisuća kuna, te je u eksploziji oštećeno nekoliko automobila i kafić .

Nedaleko od bankomata nalaze se i škola i vrtić, pa je jedina sreća u nesreći što je eksplozija izazvana usred noći.

“Obavljenim očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj, unutrašnjost bankomata ispunio zasad neutvrđenom smjesom plina koju je potom aktivirao i izazvao eksploziju nakon čega je otuđio nekoliko stotina tisuća kuna. Uslijed eksplozije oštećeni su  automobili Citroen C3  u vlasništvu 61-godišnjaka, Renault Clio vlasništvo 67-godišnjakinje oboje zagrebačkih registarskih oznaka, jedna trgovina i ugostiteljski objekt na kojima je nastala zasad neutvrđena šteta”, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačka.

Bankomati su sve češća meta u posljednjih nekoliko godina. Tako se u 2019. provalilo u 35, a 2021. u čak 79 bankomata. No, počinitelji su u većini slučajeva, točnije njih 55 završili bez plijena. Kako bi se bankomati zaštitili, uvodi se sustav elektrokemijske zaštite. Time se u slučaju provale aktivira boja koja boji novac i uništava ga.


Komentari