Darko Milinović: ‘Ne idem iz Zagreba dok ne riješim problem, kampirat ću ovdje ako treba’

Facebook/ HDZ

Župan Ličko-senjske županije Darko Milinović krenuo je jutros za Zagreb, a za N1 je potvrdio da traži hitan prijem kod premijera Plenkovića jer je bez obrazloženja sjednica županijske skupštine na kojoj se trebalo glasati o proračunu teškom 376 milijuna kuna već peti odgođena. Proračun je predložio upravo Milinović, a njegovo neprihvaćanje značilo bi rušenje Milinovića i nove izbore za Županijsku skupštinu i za župana, s tim da je krajnji rok za prihvaćanje proračuna 10. srpnja.

Bez proračuna, kaže Milinović, ne može isplatiti plaće korisnicima.

“260 ljudi treba platiti djeci godišnji odmor, platiti kredite. Za njih i na koljenima dolazim u Zagreb… Valjda me sada ne mogu izbaciti iz države i oduzeti mi državljanstvo”, kazao je župan za Dnevnik.

“Ne idem iz Zagreba dok ne riješim problem, kampirat ću ovdje ako treba, dok ne dobijem uvjerenje da smijem uplatiti plaće, da ne kršim zakon”, rekao je po dolasku na Markov trg.

“Ne molim nikoga da donese proračun, proračun je najbolji mogući. Ja samo hoću službeno dokument da kad i ako isplatim plaću, da ne kršim zakon. Ja nemam dokument na osnovu kojega mogu to učiniti. Kad Ministarstvo uprave kaže da imam pravo isplatiti plaće, ja ću to učiniti”, dodao je Milinović.


Podsjetimo, prošloga je tjedna propao četvrti pokušaj održavanja sjednice Županijske skupštine Ličko-senjske županije s prijedlogom županijskog proračuna što ga je pripremio župan Darko Milinović pa je sjednica odgođena za danas.

Predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić i župan Darko Milinović imali su i prošloga tjedna različita stajališta o razlozima odgode.

Kustić (HDZ) je izvijestio da je na sjednicu došlo 27 vijećnika od ukupno njih 33 i svi su, kao i župan, bili suglasni da se sjednica odgodi za tjedan dana.

Ta je sjednica najprije trebala biti održana 18. travnja, pa je odgođena za 2. svibnja, a ni ona zakazana za 28. svibnja nije održana s Kustićevim obrazloženjem da je bio bolestan.

Komentari

loading...
-->