Danas je nacionalni dan ljubimaca!: Građani nam otkrili zašto ih vole

Pixabay

Nacionalni dan kućnih ljubimaca održava se još od 2006. godine zbog Colleen Paige, žene koja je jedan dan željela posvetiti ljubimcima kako bi obilježila sreću koju nam donose u život.

Donosimo vam top 10 odgovora na pitanje “Zašto volite svoje ljubimce?” koji su nas potpuno oduševili

“Jer me diže iz kreveta, čak i kad mi se ne da”, objasnila nam je Hana.

“Oni su mi dio obitelji. Općenito volim životinje, a imam pse jer je lakše s njima”, rekla nam je Marija te dodala kako već desetljeće ima čak tri psa.

“Zato što mi se namjerno mota oko noge i kad ljosnem preko njega gleda me bijesno i duri se. Dok mu ne dam Whiskas kao da sam ja za sve kriv”, našalio se Dominik.

“Jer s njim uvijek mogu razgovarati”, rekla je Zrinka za svojeg zečjeg ljubimca.

“Mačke su jedini najbolji prijatelji ljudi. Jedini me oraspolože bez da išta kažu. Najmekša su stvorenja na svijetu”, objasnila studentica Petra za svoje mačke Škilju, Malca, Žuću, Gizdavčanku i Medu.

“Zato što on voli mene”, kratko i jasno je kazao Dino za svog mopsa Dona.

“Jer najviše na svijetu mrzi kad ga ostavite samog doma i unatoč tome, kad se vratite, dočeka vas s obožavanjem i neopisivom srećom!”, kaže studentica Mia.

“Sve šta je skupo polupa i ništa ne doprinosi kućanstvu, ali i dalje ga volim”, priznaje Valentina za svog mačka Piccola.

“Volim ih jer nisu zlonamjerni”, kaže Antonia.

“Jer me za razliku od djece vole bezuvjetno. Na mene djeluju relaksirajuće i zato što me toliko vole da ih ne mogu izbacit iz kreveta. Stres mi odnose kao rukom”, kroz šalu nam je ispričala Jordana za svoje dvije mačke Mazu i Koka.

 

 

 

 


Komentari