Danas je Dan bez mobitela: U Hrvatskoj 73 posto vozača koristi mobitel tijekom vožnje i to je napredak u odnosu na prije

Foto: Pixabay

Kada je 3. travnja 1973. izumitelj Martin Cooper iz Motorole na prvi mobitel nazvao svog supernika Joela Engela, dan ranije, 2. travanj bio je zadnji dan bez mobitela.

Stoga se 2. travanj diljem svijeta obilježava kao Dan bez mobitela, a u petak je, kao početak prigodne, šeste po redu nacionalne kampanje “Dan bez mobitela u
prometu”, održana konferencija “Mi i naši gadgeti u prometu” u zagrebačkom hotelu International.

Kampanja i ove godine ima slogan “Svaki dan bez mobitela u prometu je dobar dan!”, a Nositelj kampanje je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, dok je ista sufinancirana sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa 2021 – 2031, uz ovogodišnje pokroviteljstvo MUP-a i Grada Zagreba.

“Pametni telefon je danas sve i čini se da ništa ne funkcionira bez njega. Prema zadnjim podacima ljudi prosječno na mobitelu provedu gotovo pet sati dnevno, a posljednjih godina upotreba mobitela porasla je za 30 posto. Ova kampanja nije usmjerena protiv korištenja mobitela, nego podiže svijest o opasnostima njegova korištenja u prometu. I pandemija je utjecala na povećanje korištenja mobitela, što dokazuju i rezultati našeg najnovijeg istraživanja ponašanja i navika sudionika u prometu ”, rekao je mr. Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti na konferenciji u petak.

Foto: Konferencija “Mi i naši gadgeti u prometu”

U tom duhu, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, Miro Majstorović, napomenuo je kako Zagreb unutar svojih okvira provodi mjere korištenja mobitela. Dodaju i kako je primjećen porast broja automobila na cestama zbog pandemije koronavirusa.

Koliko je pričanje na mobitelu tijekom sudjelovanja u prometu opasno u prometnim nesrećama, pojasnio je i Josip Mataija iz ravnateljstva policije.

Mataija je objasnio kako je cilj policije smanjiti broj poginulih i ozlijeđenih u prometnim nesrećama za 50% do 2030. godine. Dok isktče kako MUP preoznaje opasnost mobitela, banaliziranje te opasnosti još je riskantnije.

Njegov kolega iz ravnateljstva policije, Mr.sc. Miron Huljak, održao je izlaganje “Prevencijom i kaznama do manje prekršaja”. Otkrio je kako je udio prekršaja zbog upotrebe mobitela u vožnji porastao sa 2,7 posto u 2010. godini na 5,9 posto u 2021. godini , što u brojakam brojkama iznosi više od 42.500 prekršaja.

“U trenutku prometne nesreće izuzetno je teško utvrditi je li izazvana zbog korištenja mobitela u vožnji, no zato apeliram na sve vozače: nema telefonskog razgovora vrijednog ljudske tragedije”, naglasio je Huljak.

No, ipak, istraživanje navika i ponašanja sudionika u prometu, provedeno u veljači
ove godine ipak nudi malo razloga za optimizam. Provedeno nad 800 ispitanika, rezultati pokazuju da sada 73% vozača razgovara na mobitel tijekom vožnje, što je visoki broj ali ipak manji u usporedbi s 2017. godinom kad je taj postotak brojio 91%. , dok je 2017. to
radilo njih 91 posto.

Također, danas samo 29.2% vozača drži mobitel u ruci dok razgovaraju, umjesto dosadašnjih 52% a i više je vozača odgovorilo da shvaća da je korištenje mobitela tijekom vožnje opasno.

Ipak, pojavljuju se nove opasnosti, pa istraživanje bilježi i kako 55 vozača tijekom vožnje snima selfije, a 13:2% koristi različite aplikacije.

“Svaki dvadeseti u prometu ima online sastanak dok vozi ili pješači, njih 60 posto za komunikaciju s obitelji, a 35 posto zbog posla. Zanimljivo je da 50 posto sudionika istraživanja ne bi promijenilo svoju naviku korištenja mobitela u prometu bez obzira na kaznu”, pojasnila je pri predstavljanju rezultata Renata Ivanović, voditeljica kampanje.

Situacija se u nekim segmetnima poopravlja, ali novi izazovi i problemi pokazuju kako je još dalek put do ostvarenja ciljeva 2030. godine. No, prvi korak može učiniti svaki vozač koji tijekom vožnje ne koristi mobitel.

Komentari