DAN D ZA PROSVJETARE! Danas ‘pada’ odluka o sutrašnjem štrajku u školama

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je počeo u ponedjeljak, nastavljen je u srijedu, kada će se znati hoće li se 10. listopada održati najavljeni štrajk u osnovnim i srednjim školama. “Danas ćemo sigurno zaključiti mirenje, uspješno ili neuspješno”, rekao je uoči nastavka mirenja sindikalist Mihalinec, piše N1.

Nakon trosatnog sastanka u ponedjeljak ministar rada Josip Aladrović izjavio je novinarima da se u dogovoru sa sindikatima mirenje nastavlja u srijedu, 9. listopada.

S obzirom da je postupak mirenja tajan, ne možemo iznositi više informacija”, dodao je istaknuvši da je sastanak protekao u atmosferi uzajamnog poštovanja

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec je rekao kako su sindikati u konstruktivnom dijalogu prihvatili prijedlog Vlade o nastavku mirenja, te najavio da će u srijedu biti poznato hoće li se 10. listopada održati najavljeni štrajk u osnovnim i srednjim školama.

“Ako mirenje završi uspješno, zaustavljamo naše prosvjedne i štrajkaške aktivnosti. U suprotnom obavijestit ćemo javnost o modalitetima i načinu štrajka”, najavio je Mihalinec.


Sindikati su prije početka mirenja poručili da neće odustati od zatraženih povećanja koeficijenta složenosti poslova od 6,11 posto, već u procesu mirenja mogu razgovorati jedino o modalitetima i dinamici postizanja tog cilja.

Komentari

loading...