Damiru Škari ukinut istražni zatvor: Ispitani svi svjedoci na koje je mogao utjecati

Srdjan Vrancic / CROPIX

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila je prijedlog tužiteljstva i pustila Damira Škaru, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i bivšeg predsjednika Autokluba Siget, iz istražnog zatvora. On je osumnjičen zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Damir Škaro iz istražnog bi zatvora trebao biti pušten danas tijekom dana, doznaje N1.

Sud je odlučio ukinuti istražni zatvor jer su ispitani svi svjedoci, a u istražnom zatvoru je bio upravo zbog opasnosti utjecaja na svjedoke

Podsjetimo, velikogorički Županijski sud 3. listopada je za mjesec dana produljio istražni zatvor Damiru Škari osumnjičenom zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Glasnogovornik Županijskog suda Ante Zeljko potvrdio je tada Hini da je Škari produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka.


Dodao je da kao pritvorski razlog više nije navedena opasnost od ponavljanja nedjela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget gdje je žrtva zaposlena.

On je u međuvremenu podnio dvije žalbe – na odluku o istražnom zatvoru, ali i na samu istragu, no sudsko vijeće je te žalbe odbilo.

Protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza.

Komentari

loading...