DAMIR TRUT: ‘Preko vikenda izdano je milijun kuna kazni! Sad će biti sigurno još više posla’

Photo: Lana Slivar Dominic/HINA/POOL

Novim mjerama koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite RH i ekspertna skupina Kriznog stožera ministarstva zdravstva, među ostalim, zabranjuju se i okupljanja za više od 50 ljudi.

Rezultat je to visokih brojki novozaraženih koronavirusom u državi. U posljednja 24 sata bilo ih je 2421. Sva javna događanja i javna okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati do 22 sata.

Pitali smo ravnatelja Civilne zaštite, Damira Truta, što će to sada značiti. Objasnio nam je kako će sada zasigurno biti više posla.

“Bit će sigurno više posla, zato smo uključili i policiju. Obilazit ćemo sve gdje su moguća okupljanja, neka ciljana mjesta. Kod HNK-a se na primjer više ne okupljaju. Ali nađe se uvijek neko mjesto, to je tako”, rekao nam je Trut.

Rekao nam je i kako je u cijeloj Hrvatskoj kroz vikend podijeljeno čak milijun kuna kazni, izdano je 34 prekršajna naloga.

“To su kazne vezane za nepridržavanje epidemioloških mjera, npr. više ljudi u prostorima nego što je dozvoljeno, plesanje na podiju, produžavanje radnog vremena. Tu se radi i o klubovima, restoranima, svadbama…”, otkrio je Trut za Zagreb.info.

Kazao nam je i kako COVID redari nisu zaživjeli u velikoj mjeri, ali ondje gdje postoje “zaista daju određene rezultate”.


Komentari