CRNI REKORD U HRVATSKOJ! Preminulo sedam osoba, potvrđen 261 novi slučaj! U Zagrebu 49 novooboljelih!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

 ”U posljednja 24 sata zabilježen je 261 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2429. Među njima je 313 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Sedam je osoba preminulo.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 13368 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 218 preminulo, a 10721 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8955 osoba.

Do danas je ukupno testirano 216 495 osoba, od toga 5690 u posljednja 24 sata”, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Grad Zagreb

U Zagrebu je u protekla 24 sata potvrđeno novih 49 slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivno oboljelih 544, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Među novooboljelima, njih 13 za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu, 24 osobe su kontakti od prije pozitivnih osoba, a kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku.

“Tri su osobe došle iz BiH i jedna iz Francuske. Tri su novooboljele osobe iz azila, pa ih je sada ukupno četiri, a jedna je bila sudionik automobilističkog događanja (Zagreb-Novalja/Split)”, navode u priopćenju.

Jučer je testirano 780 osoba, a zbog novih oboljenja, izrečena je mjera samoizolacije za 186 osoba.

Iz Stožera napominju da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na Zagreba negativni na SARS-CoV-2. Također, nije bilo pozitivnih nalaza učenika i nastavnika pa tako niti novih samoizolacija po razredu.

Trenutno su u Zagrebu djeca četiri razreda u samoizolaciji, u tri osnovne i u jednoj srednjoj školi.

Zagrebačka županija

Osam je novih slučajeva zaraze potvrđeno u Zagrebačkoj županiji, objavio je županijski Stožer.

Troje novooboljelih je iz Velike Gorice, a ostali su iz Svete Nedelje, Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline te općina Žumberak i Dubrava.

Od osmero novooboljelih, četvero su kontakti prethodno oboljelih, dva su slučaja povezana s boravkom u bolnici, a jedan s privatnom proslavom. Za jednog je novozaraženog nejasno gdje se zarazio.


Komentari