CRNA LISTA! Rusija proglasila Hrvatsku neprijateljskom zemljom

Vladimir Putin (Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX)

Zbog ‘neprijateljskih djelovanja’ protiv Rusije te protiv njenih diplomatskih i konzularnih predstavništava”, Rusija je na popis ”neprijateljskih država” dodala pet novih država, među kojima i Hrvatsku. Na popisu su uz Hrvatsku dodane Slovenija, Grčka, Danska i Slovačka.

Neprijateljskim državama bit će ograničen angažman suradnika u ambasadama, konzulatima i državnim predstavništvima na teritoriju Rusije.

“Popis koji je utvrdila vlada nije konačan i može se proširiti s obzirom na daljnja neprijateljska djelovanja država, usmjerenih protiv ruskih predstavništava u inozemstvu”, navodi se u priopćenju Vlade objavljenom na ruskom Telegramu. Dekret je potpisao Mihail Mišustin, priopćila je u petak tiskovna služba ruske vlade.

Na listi neprijateljskih država Rusije od ožujka se nalazi i Europska Unija, Velika Britanija, Ukrajina, Crna Gora, Švicarska, Albanija, Andora, Island, Lihtenštajn, Monako, Norveška, San Marino, Sjeverna Makedonija, Japan, Južna Koreja, Australija, Savezne Države Mikronezije, Novi Zeland, Singapur i Tajvan, dok se Sjedinjene Američke Države i Češka nalaze na listi još od ožujka 2021.


Komentari